0

Георги Петков за пореден път записа името си в историята на европейския футбол благодарение на своето спортно дълголетие. Стражът, който през март ще навърши 48 години, е вторият най-възрастен активен футболист в Европа към момента, отстъпвайки единствено на японеца Казиоши Миура, който е далеч напред със своите 56 години.
От „Мач Телеграф“ потърсихме вратаря на Славия, който да ни разкаже за това какво го кара да не се отказва и как вижда своето бъдеще.

- Г-н  Петков, какво е чувството да сте вторият най-възрастен играещ футболист в Европа?

- Честно казано не обръщам внимание на тези неща. В повечето случаи подобни неща ги разбирам от вас медиите. Чувството е страхотно, но за това нещо трябват доста лишения, тренировки.

- Само на тези две неща ли отдавате спортното си дълголетие?

- Много пъти съм казвал, че това нещо е свързано и с дъщеря ми. Когато се роди, останах сам със себе си, казах си, че трябва да променя доста неща и точно това повлия. Ранното лягане, режим на хранене. Комбинация е от 4-5 неща.

- Какво е това, което Ви мотивира да продължавате?

- Мотивира ме това, че се чувствам добре. Нямам някакви контузии, които да ми пречат. Обичам играта футбол и ѝ се наслаждавам, защото краят рано или късно ще дойде.

- Тоест на този етап не мислите да спирате?

- На този етап, след като се чувствам добре, организмът ми приема натоварванията и нямам проблеми, не виждам смисъл да спирам.

- Как оценявате представянето на Славия през есента?

- При всички положения можеше и да е по-добре. В крайна сметка все пак изиграхме и страхотни мачове. В двата мача с ЦСКА се справихме страхотно, но просто късметът не бе на наша страна. Късмет нямахме и за Купата, и за първенството. ЦСКА просто успя да се измъкне. От доста време не бях виждал отбор като ЦСКА да бави така времето и да лежи по терена в последните 20-30 минути на мача. Бихме Лудогорец в Разград, така че има една положителна основа.

Цялото интервю четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX