0

„Мач Телеграф“ се свърза с острието на ЦСКА 1948 Георги Русев, който сподели целите пред него и отбора за следващия сезон. Футболистът, който през миналия сезон блесна с невероятните 15 асистенции и 5 гола, коментира представянето на националния отбор, както и престоя си в Испания, където е носил екипите на Елче и Хетафе.
 

- Как си? Как върви подготовката?

- Добре съм. В Банско сме, подготовката върви отлично. 

- Стартирахте с изразителни победи в контролите. Може ли да се каже, че сериозно набирате скорост?

- Да, приятно е, че в контролите играем добре и побеждаваме, но важното е така да продължим и по време на първенството. В контролите в действителност резултатите не са важни. При тях се запознаваме с изискванията на новите треньори и тяхното виждане. В тези срещи доразвиваме отбора. Приятно е разбира се, че побеждаваме и то с добри резултати. 

- Близо ли сте до оптимална форма?

- Не бих казал. Работим върху това и се стремим да го постигнем. Но трябва още да работим.

- Какви са целите пред теб и отбора през предстоящият сезон?

- Такива от ръководството не са поставяни. Предвид факта, че треньор ни е Любослав Пенев, те автоматично са високи. Все пак той е голямо име в българския футбол и в отбора се надяваме да се представим по-добре отколкото през миналата година. 

- Какво си пожелаваш да постигнеш ти с екипа на ЦСКА 1948?

- Едно добро класиране, дано в края на сезона да сме в тройката и аз лично да подобря представянето си от миналата година. Надявам се, че ще го постигнем. 

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".