0

Хебър се представя стабилно през сезона и в серия от четири мача без загуба. През следващите седмици за тима предстои сериозен тест – двубои срещу Лудогорец, ЦСКА и Черно море. От „Мач Телеграф“ си поговорихме с капитана Георги Вълчев, големият герой след драматичния дуел със Славия, спечелен след пребита дузпа в самия край на срещата. 

- Здравей, Георги. Нека започнем първо с мача със Славия, коментарът ти за двубоя?
- Много интересен мач се получи, разделихме си по едно полувреме. Стояхме много по-добре от Славия през първото полувреме. През второто инициативата беше при тях, но в крайна сметка хубавото е, че завършихме мача с победа.

- Попадна в куриозна ситуация тогава. Наложи ти се да пребиваш наказателен удар. Как се чувстваше преди да биеш втората дузпа?


- На мен се падна честта да бия дузпата. След като пропуснах първата, ми се подкосиха краката (смее се), доста неприятно усещане. След това се концентрирах, казах си, че втората дузпа задължително трябва да я вкарам и се радвам, че успях да я реализирам, което ни донесе победата.

- Повлия ли ти по някакъв начин вратарската смяна и забавянето около нея?
- Не съм се повлиял кой знае колко. Опитах се при първата дузпа да надхитря Георги Петков, но той е един много добър и опитен вратар. Успя да хване дузпата. Самото ми първо изпълнение не беше едно от най-добрите, но в крайна сметка сме радостни, че спечелихме мача, дори след като се наложи да пребивам дузпата.

- Беше ли по-специален този мач за теб като бивш играч на Славия?
- Не. Излизам и се раздавам всеки мач, колкото мога. Дори това си коментирах с момчетата след мача, че нямаше да ме е яд, че съм изпуснал дузпа срещу Славия, а щеше да ме е яд повече за трите точки и самата победа, защото влизаме в една поредица от мачове срещу много силни съперници. В тези мачове няма да се предадем и ще играем за победа във всеки един от тях, разбира се. Най-важни са трите точки, незвисимо дали играем срещу Славия, Ботев Враца, Лудогорец или, който и да е. Най-важни са точките, защото дават спокойствие и самочувствие, а това помага на отбора да се развива.

Цялото интервю четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX