0

Г игантска драма в "Надежда"! Локо Сф не се даде на Левски и макар и да изоставаше с два гола разлика, се добра до 2:2 с гол буквално в последната секунда от спорна дузпа. За отбелязване е фактът, че капитан на Левски беше Келиан ван дер Каап.

Първата интересна ситуация в сблъсъка се откри пред вратата на домакините. Играчите на Левски направиха бърза контраатака. Асими Фадига получи топката в центъра на терена, след което пусна пас към Патрик- Габриел Галчев, който отправи удар, но кълбото се отби в тялото на бранител и излезе в корнер. Малко по-късно Дарлан отправи шут с левия крак от границата на наказателното поле, но топката прелетя високо над целта.

В 14-ата минута Валентин Николов проби през центъра на терена и пробва удар от над 30 метра, но опитът му бе слаб и неточен.

Шест минути по-късно "сините" имаха две претенции за дузпа - първо за игра с ръка на Димитър Митков, а броени секунди по-късно за нарушение на Гонсало Кардосо срещу Асен Чандъров, но след преразглеждане с ВАР се стигна само до корнер.

В 26-ата минута гостите бяха изключително близо до гола. Жереми Петрис центрира остро по земя в наказателното поле към Рикардиньо, който от около метър нацели горната греда. 

Натискът на "сините" даде резултат само минута по-късно. Българският национал Марин Петков направи отличен индивидуален пробив, който завърши с перфектен удар с десния крак в долния ляв ъгъл на вратата на Александър Любенов.

В 38-ата минута Красимир Станоев изпълни пряк свободен удар от много далечна дистанция, но кълбото се отби в стената. Централният нападател на "железничарите" Димитър Митков също пробва своя късмет от подобно положение, но топката попадна в ръцете на Пламен Андреев. 

В 45-ата минута играчите на Данило Дончич направиха огромен пропуск. Асен Митков загуби елементарно топката от Карлос Франса, след което кълбото попадна в краката на Красимир Милошев. Халфът не се забави и намери Димитър Митков. Централният нападател центрира към Франса, който на празна врата на успя да прати кълбото в мрежата на Пламен Андреев.

В 49-ата минута Пламен Андреев се отличи със страхотна намеса. След центриране от корнер Красимир Станоев засече топката с пета, а Франса прескочи кълбото, за да затрудни максимално стража на гостите, който показа невероятен рефлекс, избивайки топката в горната греда.

В 55-ата минута капитанът на Локомотив Красимир Милошев пробва своя късмет с шут от над 25 метра, но опитът му нямаше как да затрудни вратаря на Левски.

В 70-атам минута "сините" стигнаха до втори гол на стадиона в "Надежда". Патрик-Габриел Галчев центрира в наказателното поле, топката бе лошо изчистена, а на границата на наказателното поле бе Андриан Краев, който не остави шансове на Александър Любенов. 

Шест минути по-късно домакините върнаха интригата в мача. Карлос Франса направи мощен пробив по левия фланг, който завърши с центриране по земя към Димитър Митков. За нападателя остана най-лесното, а именно да прати топката в мрежата.

В 84-ата минута бразилската звезда на Левски Уелтън се завърна в игра, след като над месец лекува контузия в глезена. Той обаче почти не игра1 с топката.

В 90-ата минута Стив Траоре центрира в наказателното поле към Димитър Митков, който отправи акробатичен удар, но право в ръцете на Пламен Андреев.

Драмата обаче дойде след това. Траоре проби по дясното крило, навлезе в наказателното поле, където бе фаулиран от Дарлан. Изключително спорна дузпа за Локо Сф1 Зад топката застана Димитър Митков, който прати Пламен Андреев в другия ъгъл - 2:2!