0

В Югоизточната Трета лига напрежението ескалира. Мачът между Несебър и Атлетик Куклен бе прекратен на полувремето след сериозен скандал в съблекалнята на гостите при резултат 0:0. Заради него играчите на „баските“ отказват да излязат за втората част.

В крайна сметка Зоналният съвет в Пловдив присъжда служебна победа на Несебър обаче и два мача лишаване от домакинство. Така отборът от морето запазва първото си място с актив от 55 точки, колкото има и Спартак Пд.

По всички тези скандали „Мач Телеграф“ се свърза с президента на пловдивчани Динко Миленчев.

- Г-н Миленчев, как бихте коментирал наказанието на Несебър по казуса с Атлетик Куклен?

- Това решение е несправедливо. В XXI век живеем, все пак. На полувремето на мача се бият футболисти на Атлетик Куклен. Мутренските времена ли се върнаха. Ние да не сме някаква бананова република?. В крайна сметка има закони, които трябва да се спазват.

- Каква е вашата информация за случилото се на полувремето между Несебър и Атлетик Куклен. 

- На полувремето влиза шефът на Несебър с още един човек и започват да бият футболисти на Атлетик Куклен. След това играчите на гостите отказват да излязат и да играят.

- В какви отношения сте със Зоналния съвет?

- Отношенията ни се водят нормални. Шеф е Огнян Златков. Но това решение не е нормално.

- Какви мерки ще предприемете?

- Ще подадем жалба и до местния Зонален съвет и до София. Това не може да продължава по този начин и да се толерира един отбор. Искаме футболът да се развива в нормална среда. Знаете ли, тук в ръководството дори обмисляме да се откажем от участие, ако нещата продължават така. Не сме 92-а година, а сме XXI век. Не може да ходим с пушките по стадионите. 

- И да завършим с нещо по-положително. Докъде стигна ремонта на вашия стадион.

- Уточняваме последни детайли с Общината. Мислим да кандидатстваме по програмата на Министерството на спорта. Искаме да рехабилитираме основната трибуна, както и да оправим терена. Желаем всичко да бъде на ниво Първа лига.