0

Р ъководството на ЦСКА 1948 е обсъждало треньорска смяна след изненадващото и неприятно домакинско 1:1 срещу Хебър, като бистришките „червени“ играха час с човек повече. За среднощната сбирка съобщава в днешния си брой в. "Мач Телеграф". 

Особено унизително за босовете на „числото“ бе, че начело на пазарджиклии бе Любо Пенев. Именно той допринесе най-много за третото място на ЦСКА 1948 миналия сезон, макар че напусна клуба в края на 2022 г. с многозначително изявление: „Бих искал да информирам футболната общественост, че взех решение да напусна поста старши треньор на ЦСКА 1948. Същото се отнася за спортния директор Радослав Здравков и главния селекционер Методи Томанов. 

Клубът реши да промени начина на управление в спортно-техническата част и смятам, че при тези обстоятелства вече не съм им необходим. Всякакви други спекулации са излишни“.

Напускането на легендите на „червените“ - Любо, Ради Здравков и Мето Томанов, както и на треньора на втория отбор Вальо Илиев, феновете свързват с изненадващото назначаване на Стойчо Младенов на ръководна длъжност.

Именно неговото протеже Тодор Янчев смени Любо Пенев през зимата на 2022 г., когато тъкмо бе уреден за треньор на втородивизионния Спортист Своге.

След като загуби финала за Купата на България с Лудогорец, Янчев бе махнат, като на поста бе издигнат наставникът на втория тим Атанас Рибарски. Сега и той е на мушката. Кой ще го замени? 

В момента в ЦСКА 1948 благодетелят Цветомир Найденов има под ръка футболен професор – Бисер Цолов, и Екзекутор – Стойчо Младенов, който, обаче, изрично бе обявил, че няма да става треньор на отбора.

Дали младият Рибарски ще получи нов шанс или гилотината ще падне - ще се разбере преди следващия мач на "червените" в Пловдив срещу Крумовград в понеделник, 14 август.

To be continued...