0

С тарши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев заяви, че отборът му е трябвало да подходи по-смело срещу Лудогорец, за да се надява на успех във финала за купата на България.

"Не е приятно да загубим и причините за това поражение са много. Но на първо място влязохме прекалено плахо в двубоя. Допуснахме два гола, като особено вторият бе твърде лек. 

Лудогорец натупа ЦСКА 1948 3:1 и спечели Купата на България за 3-ти път (ГАЛЕРИЯ)
Лудогорец финал за Купата на България ЦСКА 1948 Лудогорец финал за Купата на България ЦСКА 1948 Лудогорец финал за Купата на България ЦСКА 1948
110

Някои от играчите искаха да пият вода, докато играта продължаваше, а аз им крещях да се обърнат към терена. 

В мачове като този ни трябва опит и по-голямо самочувствие. Показахме, че можем да играем, но това стана при 0:2. което е много трудно срещу отбор като Лудогорец. 

Трябваше да си вярваме повече и да стъпваме по-здраво в единоборствата. След един такъв финал уроците са много, но взимаме опита от него и гледаме напред", завърши Тодор Янчев.

Ивайло Чочев, който вкара единствения гол за ЦСКА 1948 във финала за купата на България срещу Лудогорец (1:3), призна, че по-големият опит е направил разликата между двата отбора.

Столичани изоставаха с 0:2 още до почивката и макар Чочев да върна един гол час след началото на срещата, символичните домакини на финала нямаха възможност да осъществят обрат и да спечелят първия си финал в турнира.

"Не се чувствам добре след тази загуба. Искахме да спечелим този мач, но трябва да поздравим Лудогорец. Те ни надиграха и заслужено спечелиха. На нас не ни достигна опит. Те имат такъв от евротурнирите, но ние трябваше да изиграем мача много по-умно. Съжалявам, че направихме толкова слабо първо полувреме, но се надявам, че догодина отново ще бъдем на финала и тогава ще можем да спечелим купата", каза халфът на ЦСКА 1948.