0

Автор Владимир ИВАНОВ

Сепсис - от старогръцки „гниене“ представлява синдром на системен възпалителен отговор с достатъчно убедителни клинични и/или микробиологични данни за инфекция. Според старата клинична дефиниция, сепсисът е обща гнойна инфекция на организма, при която от местно гнойно огнище патогенни микроорганизми навлизат в кръвоносната система с възможност за разпространение на инфекцията и образуване на вторични огнища.

Сепсисът протича с учестено дишане и сърдечна дейност, фебрилитет или хипотермия, нарушения на съзнанието, смущения в микроциркулацията и многоорганна недостатъчност в тежките стадии.

Сега върнете лентата четири дни назад в сърцето на Борисовата градина и ще получите приблизително точно описание на минорно-гневната ситуация на стадион "Българска армия" в четвъртък вечер. ЦСКА се сгромоляса покъртително видимо и категорично срещу носителя на Купата на Румъния. И също толкова изненадващо и дори шокиращо. Участващият едва за трети път в турнирите на УЕФА Сепси постави болезнено точна диагноза за спортно-техническото ниво на "червените" и им направи дефибрилиращ "риалити чек", който доведе до освобождаването на старши треньора Саша Илич.

Всъщност харакирито на сръбския специалист бе предначертано от самия него и то в крайна сметка му коства поста, но по-лошото е, че може да коства и няколко милиона евро в клубната каса на "армейците".

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"