0

Ц СКА вече се бори само за един трофей. За радост на хората, обичащи клуба - той е по-важният - титлата. "Червените" отпаднаха от Черно море в турнира за Купата и то на "Армията". "Моряците" играха по-добре и заслужено спечелиха с 2:1. След мача старши треньорът на "червените" Саша Илич обяви, че загубата е била продиктувана от две груби индивидуални грешки. В това изказване има голяма доза истина, защото головете във вратата на ЦСКА наистина паднаха след провали на Брадли де Нойер и Амос Юга. Това е факт, но далеч по-важно е - не как Черно море е вкарал головете си, а защо ЦСКА игра толкова слабо срещу Черно море в огромен период от мача.

Реално "червените" тотално проспаха първата част, в която дори не загатнаха, че са фаворит в мача. Нямаше нито една запомняща се атака по посока на вратата на гостите. Общо взето така беше и в началото на второто полувреме до един възлов момент - влизането в игра на Дюкенс Назон. Хаитянинът промени коренно ситуацията на терена и дори можеше да обърне сам мача, ако имаше повече късмет при двете си греди, които удари.
В тази връзка най-важният въпрос, който трябва да си зададат на "Армията", е дали отборът не е станал прекалено зависим от един човек - именно Дюкенс Назон.

Доскоро "червените" разчитаха на отборни действия за победите си, но в последно време сякаш именно хаитянинът е човекът, който е определящ за играта на тима. Това е нож с две остриета, защото по този начин "армейците" стават предвидим, а оттам и по-лесен за блокиране в атака.

Или иначе казано - спираш Назон, спираш и ЦСКА

Дюкенс е в отлична форма и това е голям бонус за "червените" в битката за титлата. Саша Илич показа, че е изключително гъвкав треньор, който винаги има и План Б. Тези два детайла са гаранция, че "армейците" имат сили да се преборят с Лудогорец. Досега Илич печелеше много с ротациите в състава, които винаги допринасяха за така наречения елемент на изненадата. Покрай Назон сякаш тази изненада се загуби, но хаитянинът не е виновен за това. Време е и съотборниците му да покажат защо са в ЦСКА.

Автор: ХРИСТО ГЕОРГИЕВ

Статистика за представянето на Дюкенс Назон от началото на сезона вежте в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"