0

Г еорги Дерменджиев нареди вече 11 мача начело на Лудогорец в третия си мандат, но показателни за работата са не толкова резултатите, който промяната в играта на „орлите“ - свежа, агресивна, с повече настроение от страна на играчите и по-малко скована в изпълнение на някакви фалшиви и ненужни канони. 

Лудогорец спечели девет от въпросните 11 двубоя, като тук влизат впечатляващите успехи над Фенербахче и над Спартак Търнава в последната секунда. Двете загуби пък са в първия му мач – визитата на „фенерите“ с 1:3, в която Лудогорец изглеждаше прероден в сравнение с първите си срещи от сезона и заслужаваше поне точка. Другата е изненадващото домакинско поражение с 2:3 от Славия. Цифрите показват, че „орлите“ спечелиха 81,8% от двубоите, докато Ивайло Петев взе 50% в първите 22 мача от сезона. Петев записа 11 успеха, 4 равенства и цели 7 поражения.

Много по-ефективна е в момента атаката на хегемона – отборът вкарва по 2,7 гола на среща, докато при Петев този показател бе 2,22. Преди отборът допускаше по 1,22 попадения на двубой, а сега отбраната е по-солидна – само по 0,72 гола на мач.

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"