0

К акто вече многократно анализирахме и коментирахме, родната Първа лига остава без може би най-голямата си звезда – Кирил Десподов, който премина в ПАОК. Това обаче ще се отрази най-вече на неговия отбор – Лудогорец, и в частност на треньора Ивайло Петев, който ще трябва да мисли варианти как да компенсира липсата на футболист, вкарал 19 гола и дал 22 асистенции през миналия сезон.

На пръв поглед нещата изглеждат ясни – ден, след като „орлите“ продадоха Десподов в Гърция, те привлякоха французина от марокански произход Мунир Шуиар. Но този 24-годишен футболист не е играл в официален мач от началото на юни, тоест от 3 месеца, като освен това не е водил и подготовка. А това означава, че ще му трябва време, за да влезе в ритъм.

По принцип титулярните крила на Лудогорец, откакто Ивайло Петев води отбора, бяха именно Кирил Десподов и Бърнард Текпетей. Факт е, че в последните месеци ганаецът изключително много израсна, най-вече ментално. Той вкара решителни голове срещу Балкани и Астана, а игра много добре при историческия успех над Аякс. Заради цялостното израстване Ивайло Петев даде капитанската лента именно на Текпетей.

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"