0

К огато в събота Левски победи Ботев Враца с 2:0, никой не говореше за шпагата на Цунами, с който стартира головата атака при попадението на Уелтън. Разиграването като по учебник, довело до гола на Жереми Петрис. Някои слабости в играта в защита като цяло и т.н. 

Не се говори и за нулевата ефективност на резервите на „сините“ в сравнение с тези на ЦСКА, например. Особено през пролетта, която започна с две поредни издънки преди Левски да се събуди в Пазарджик срещу Хебър. 
Това са някакви дребнотемия, които явно не интересуват никой. И за всеки бе далеч по-интересно да чуе отново от Станимир Стоилов, че има някакво напрежение на „Герена“, че вече е в открит конфликт с Наско Сираков.

Същото ден по-късно се случи и с голмайстор номер 1 в историята на клуба. Историята как ще се набавят 11,5 милиона лева, за да се спаси Левски, бе претупана на бързо за сметка на въпросите, които са далеч по-интересни. Той ли говори истината или Иво Ивков? И се появи някаква нова версия на решението да не бъде продаван Хосе Кордоба в Сочи. А понеже руснаците не били „чист“ клуб, то какво им има на Брьондби и Ню Йорк Сити?

Да, вчера се видя, че датчаните са давали 2 милиона за Хосе, а на тях какво им има? Така ще се роди някаква нова версия в следващите дни, която от своя страна ще породи още нови въпроси. И така до безкрай! 

Явно е, че Левски не може да продължава така. И е време да се спре докато нещата не са излезли съвсем от контрол. И едната страна има своите истини, както и другата. По средата между тях обаче е Левски. Онзи, в който всички се кълнат.

И онзи, който всеки оставя на заден план, за да може да изпъкне. Да си начеса егото. То май е по-скъпо за всички от уж свещеното Л, синята фланелка и т.н. Те са само атрибут, за да се лъжат балъците и дават парите си в името на някаква идея.

Със сигурност нещата могат да станат и по-зле. И брат ще бие брата. Зверски, защото войната между свои е най-жестока. И уж никой не искаше това, но май натам е тръгнало. Кога на „Герена“ ще се говори пак за футбол? Май, вече никога...