0

В предишния кръг ЦСКА не бе докрай убедителен срещу Локо Пд, завършвайки 1:1 на „Армията“. От своя страна ЦСКА 1948 нанесе една от най-тежките загуби в историята на Локо Сф – 6:0 в „Надежда“. И веднага страничните наблюдатели и най-вече хейтърите на отбора на Саша Илич потриваха ръце, че ЦСКА няма как да победи 1948 като гост. След цяла седмица „иди ми, дойди ми“ за стадиона, в която почти не се говореше за футбол, накрая „армейците“ излязоха на терена в Бистрица, изнесоха урок на неопитния треньорски щаб и неуверените играчи на домакините, и взеха своето – най-ценните 3 точки тази година. Феновете също постигнаха своето – хем изгледаха мача, хем подкрепиха ЦСКА, хем не платиха билет. Изобщо пълно щастие.

Колкото и мачовете между ЦСКА и ЦСКА 1948 да гледаме, винаги виждаме едно и също. Отборът от „Българска армия“ е в пъти по-мотивиран, по-знаещ как да постигне победата, как да зарадва своите фенове. Ясно е, че шефовете на 1948 обещават огромни премии на своите футболисти, особено за този мач. Но това явно играе във вреда на отбора. Защото сякаш налива олово в краката на футболистите. Едно е да играеш за пари, а съвсем друго да се бориш за феновете. Да се сбиеш за тяхната идея. Ако не си победил, но си дал всичко от себе си, то това ще бъде оценено.

За отбора на Саша Илич нямаше значение как ще спечели. В този мач играта нямаше никакво значение. Сблъскват се две идеологии и единственото важно нещо беше победата. И тя отново, за пореден път, беше постигната от ЦСКА.

От своето влизане в елита ЦСКА 1948 успя да постигне само един равен във важен мач с ЦСКА – в първия кръг на сезон 2020/21. Постигнаха и победа в плейофите на същия сезон, но тогава вече всичко в първенството беше ясно и мачът беше без особен залог. В последните два сезона ЦСКА спечели 4 поредни победи срещу най-омразния на феновете съперник. Като в тези четири мача отбелязаните голове бяха 8, а допуснатите – само 3. Изобщо тотална доминация на отбора от „Българска армия“.

През този сезон ЦСКА 1948 играе голяма роля и в битката за титлата. С Любо Пенев треньор те два пъти спряха Лудогорец – 2:2 в Бистрица и 1:1 в Разград. Тоест четирите точки, с които към днешна дата води ЦСКА пред разградчани, идват точно от разликата в преките двубои – две победи за тима на Саша Илич над 1948, т.е. - 6 точки. И две ремита с Лудогорец – само 2 точки за „орлите“.

Така, че всички в момента може да кажем само едно: „Козирувайте пред ЦСКА!“. Защото любовта не се измерва в пари, тя е много повече.