0

З имният трансферен прозорец в Лудогорец беше много бурен, като дойдоха петима нови, но и си тръгнаха някои от най-важните футболисти на „орлите“ в последните години – Каули Оливейра и Сисиньо. И докато напускането на бека по-скоро е очаквано заради неговата възраст, а и заради всичко, което постигна, то това на плеймейкъра предизвика трус. Трус, от който последиците тепърва ще се усещат, пише вестник "Мач Телеграф".

Каули отиде в Баия за 2,5 млн. евро, като сумата може да нарасне дори до 3 млн. евро. Добри пари за футболист, който не искаше да остава в Разград. Да, Лудогорец напълни своята каса, но загуби играч, който нямаше равен по влияние в отбора. И очакванията бяха, че негов заместник ще бъде привлечен. Това обаче не се случи, а спортно-техническото ръководство на „орлите“ прецени да налага на поста един измежду Густаво Нонато и Доминик Янков. Има логика.

Бразилецът започна ударно с гол срещу Рома, но след това формата му спадна. Тази година започна добре, вкара победен гол на Славия, но неговият традиционен пост е на разиграващ халф, а не на плеймейкър. Той няма финото последно докосване, няма погледа на класическия плеймейкър. Такова има при Доминик Янков, но там пък липсва постоянство. Истината е, че дойдоха мачовете на истината – двата с Андерлехт и домакинството на Славия, и веднага се усети липсата на истинската десетка. Такъв като Каули няма в Лудогорец, и това се вижда от самолет.

В реванша с Андерлехт Нонато игра слабо и бе сменен от Доминик Янков. Родният национал определено раздвижи нападението с включването си. По всичко личи, че на „Герена“ срещу Левски именно роденият в Канада талант ще е титуляр. Дали той ще има ключов принос, предстои да видим. Но е факт, че Лудогорец ще има проблеми на тази позиция до края на сезона. И те могат да се окажат решителни в битката за титлата...