0

П убликуваме сблъсъка на мнения За и Против постъпката на ЦСКА при победата срещу Септември от днешния брой на вестник "Мач Телеграф". Вижте какво мислят по въпроса двама от водещите журналисти на медията - Христо Георгиев и Богомил Русев.

ЗА: ЦСКА търпя достатъчно, титлата е по-важна от всичко

Голяма врява се вдигна около победния гол на ЦСКА срещу Септември. Първо – футболистът на символичните домакини е извън терена. Второ – реферът дава позволение на Матай да хвърля тъча. И трето и най-важното – ЦСКА търпя достатъчно! Не говорим за този сезон, в който всичко започна да изглежда розово. А за случилото се в последните години. Най-титулуваният роден клуб мина през фалит, през „В“ група, през купища гаври, през съдийски тесли. Това, че Матай не върнал топката не е никакъв проблем на фона на всичко, което изтърпяха „червените“ фенове.

Няма честна и нечестна победа - в статистиката остават трите точки. Футболистите на Септември имаха цяло второ полувреме, за да върнат гола, заради който толкова реваха. И не само играчите, но и треньорите, и ръководителите. 

Тази година битката за титлата ще е по-жестока от всякога, защото ЦСКА е много обединен и води уверено в класирането. Така, че този бързо изпълнен тъч от страна на Юрген Матай е просто една стъпка по пътя към 32-ата титла. Защото колкото повече напрежението се покачва, толкова повече ще бъдат и ударите под кръста, за които директорът Филип Филипов говори.

ПРОТИВ: Фланелката може да е изцапана с кръв, кал и пот, но никога със срам!

Един цитат на великия президент на Реал Мадрид Сантяго Бернабеу, на който е кръстен стадионът на 14-кратния европейски шампион, остава завинаги във футболната история. Става дума за следната мисъл: „Фланелката на Реал Мадрид може да бъде изцапана с кръв, кал и пот, но никога със срам!“. Това става и мото на „кралете“ и на голяма част от привържениците им.

ЦСКА, като най-титулуваният български клуб, отбор с милиони фенове, много от които деца, трябва да бъдат пример във всяко едно отношение. Никога, ама никога една победа не може да е по-важна от достойнството. Несериозни са изказванията на Саша Илич и Филип Филипов, че преди въпросната ситуация имало положения, в които играчите на Септември бавели и лежали. Какво ли са очаквали от млади момчета, които искат да вземат нещо от лидера в класирането.

ЦСКА е отборът на армията, а там недостойните не се харесват. Какво щеше да стане, ако „червените“ бяха позволили на Септември да изравни. Предстоеше цяло полувреме, гол винаги можеше да се вкара. Сега феновете на останалите тимове, най-вече на Левски, дори и ЦСКА да стане шампион, винаги ще казват, че тази титла е нечестна и ще припомнят трите скандални точки срещу Септември, които лепнаха петно на отличната работа на Саша Илич и футболистите му.