0

Ф еновете на Славия бяха доста обезверени след загубата с 0:2 от Ботев Вр. И то не толкова от резултата, а от играта. И бяха прави - „белите“ бяха жалки под Околчица. После обаче за треньора Хосе Мари Бакеро дойдоха две седмици без мач (б.а. - заради отложената среща с Лудогорец), които легендата на Реал Сосиедад и Барселона явно е използвал по най-добрия начин. И това се видя нагледно на „Българска армия“.

Само ще споменем, че в дома на ЦСКА „белите“ играха като равен с равен с милионната селекция на домакините и дори можеха да стигнат до победата. Това щеше да се случи, ако секунди преди изравнителния гол на Лазар Туфегджич Емил Стоев беше вкарал. 

В крайна сметка равният изглежда най-логичен, но важно е друго – че почеркът на Бакеро вече се вижда. Да, той дълги години не е бил треньор и това няма как да не му се е отразило, но се взимат мерки в тази насока.

Славия може и да победи Етър в първия кръг, но сякаш нещо в играта на „белите“ куцаше. Е, доста от грапавините бяха изгладени в тези 2 седмици и Славия, водена от вездесъщия Галин Иванов, беше на път да вземе дори 3 точки от „Армията“.

Голът, който ветерана вкара, беше много майсторски изработен, като комбинацията, завършена от него, започната от Сиби Кейта и минала през Людовик Соарес, бепе на европейско ниво като скорост, динамика и завършек. Именно такива голове липсваха на Славия напоследък.

Да, „белите“ имат своите проблеми. Но кой ги няма? Въпросът е, че това реми срещу ЦСКА дава спокойствие, а и самочувствие на всички в Славия. Че нещата ще се променят в позитивна насока и скоро феновете ще имат повече поводи за радост.