0

З а огромно съжаление националният отбор вече не е магнит за фенски интерес. Почти липсват футболистите, заради които да се вдигнеш и да отидеш на стадиона. На фона на всичко това новината, че в Разград и региона има ентусиазъм, няма как да не радва.

Отборът на Младен Кръстаич е третият най-млад в Европа, което е похвално. И точно тези таланти заслужават подкрепа и уважение. Това са ни футболистите, по-добри може и да има, но сърбинът е решил да налага младоци. И няма как да му кажем нещо на въпреки, при положение, че положителната промяна е налице.

В Скопие, при онази ужасна атмосфера, Кирил Десподов, Ради Кирилов, Илия Груев и компания, показаха, че на тях може да се разчита. Те не се огънаха от това, че домакините се водеха фаворити на хартия. Не свалиха гард след всичките грозни обиди, които понесоха. Напротив – всичко това ги мотивира и те най-после донесоха усмивки на изстрадалия фен на националния отбор.

Днес от 19:00 часа в Разград излизаме срещу Черна гора. Отбор, с подобен статут на Северна Македония. Имат по-добри футболисти от нас, поне по отбори, в които играят. Но за разлика от западните ни съседи, не са участвали никога в кратката си история на голямо първенство.

Така че сме длъжни да покажем, че доброто представяне през есента не е било просто временен ефект от треньорската смяна или някакъв фойерверк. Победа днес ще ни отвори вратите за нещо голямо и ще накара все повече българи да погледнат с добро око на националния отбор, събрал толкова негативи през последните години.