0

7 гола и 4 асистенции. С този актив завърши Марин Петков през миналото първенство. И това му отреди третото място при най-опасните играчи на Левски.

Трябва да отчетем също, че до продажбата на Роналдо и Уелтън имаше доста по-епизодична роля на „Герена“. След тяхната продажба Марин се събуди и се превърна в една от основните фигури на тима.

А, въпреки че все още е на 20 години, играта му стана далеч по-зряла. Силните му изяви не останаха незабелязани и от Илиан Илиев. Така се превърна в единственият национал на „сините“ при мъжете. А след продажбата на Хосе Кордоба, Марин и Пламен Андреев са най-скъпите футболисти, които ще има на разположение Станислав Генчев. И двамата се оценяват на по 2 млн. евро от Transfermarkt.

При Марин обаче парите скочиха от март месец насам, докато при Андреев това се случи по-рано. Така двамата делят шестата позиция при най-добре котиращите се родни играчи заедно с Даниел Наумов. Пред тях са Кирил Десподов, Илия Груев, Филип Кръстев, Ивайло Чочев и Антон Неделков. Е, все още Марин изостава сред наборите си. Там е на 230-о място.

Върхът тук е недостижим. Той е окупиран от трима души, които се котират над 100 млн. евро. Това са Джуд Белингам (180), Флориан Вирц (130) и Джамал Мусиала (120). Но и влизането в Топ 100 ще бъде успех. Не само за него, а и за Левски, който до този момент не е получавал повече от 5 млн. евро за свой футболист. 

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"