0

Л евски има нужда от централен нападател! Това не спират да натъртват бившите играчи на тима пред нашата и други медии. Те, както и феновете, не виждат в лицето на Рикардиньо типичната деветка, каквато приляга на „сините“ и е обвита с толкова митология. Висок, мощен играч, който пази добре топката, стреля веднага, а освен това е господар във въздушните битки. Ниже поне по 1 гол на мач, а защо не и 2.

За сметка на това Рикардиньо е почти невидим. „Не участва достатъчно в комбинациите“, отсичат мнозина. И смятат, че е едва ли не с КПД – 0. Но грешат. Това се видя ясно в Благоевград, където Рикардиньо участва в почти всяка една атака на „сините“. А освен това постоянно пресираше защитата на Пирин, не спря и да се движи, за да отваря пространства за другите. И така в крайна сметка си спечели гол в момент, в който никой не очакваше, че това е възможно да се случи. Това не бе красиво изпълнение като на Ван Бастен срещу СССР, нито като на Христо Йовов във вратата на Марсилия. Няма нищо общо и с кървавото попадение на Георги Иванов във вратата на ЦСКА.

Куриозно, смешно.. Да, наистина е такова. Но пък с цената на 3 точки. Така Левски вече е в серия от 3 поредни победи и общо 5 мача без загуба в Първа лига. Намира се на добра дистанция от първите 3 места и ще чака отборите преди него да се дънят. Или казано по-просто „сините“ са в играта за това, което им остана – виза за Европа. Затова след двубоя с Пирин, шефовете със сигурност не съжаляват за решението си да оставят Рикардиньо. Нищо, че се твърди, че са има оферта за 1 млн. евро за него.

Целия материал чете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"