0

Ц СКА имаше достатъчно време, за да оцени и има също така достатъчно време, за да извърши необходимото, за да задържи качествените играчи с изтичащи договори. Седем от чужденците на „Армията“ може да си тръгнат през лятото -на Шагоян и Гарсес изтичат контрактите за наем, а договорите на Бисмарк, Мено Кох, Жеферсон, Морено и Бамба са до до 30 юни тази година.

Един от най-лошите трансфери на „армейците“ през последните две години, калкулирано и на базата на добрата визитка, е арменецът Жираир Шагоян. Той дойде от Арарат-Армения под наем, като от 2020 до идването си при „червените“ има 63 гола в елита и първа дивизия на Армения.

За близо седем месеца в ЦСКА Шагоян записа едва 8 мача и една единствена асистенция. А иначе лявото крило дойде в топформа, след като в Армения през август регистрира 6 мача с 5 гола и една асистенция. Шагоян бе пробван на „Армията“ на левия флаг и зад нападетеля, но извън някой атрактивен финт от време навреме, така и не показа аргумент да бъде задържан.

Другият, чийто наем изтича – Маурисио Гарсес, е пълен контрапункт на Шагоян. Бразилецът малко бавно се адаптира към особеностите на първенството, на няколко пъти се разболя в началото, но после избухна. Той има 29 двубоя във всички турнири, като е вкарал 10 попадения, разписвайки се във всички възможни три турнира – първенство, евротурнири и купа. Гарсес е изключително бърз, показа добър процент реализация на създадените положения и е важна опция пред Саша Илич за халфбек при по-дефанзивно настроените отбори. Всъщност, ако трябва да бъде оценена по десетобалната система, необходимостта конкретният играч да бъде задържан, то при Гарсес тя е 9. 

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"