0

С пас Делев е призован да оставя името си в историята на българския футбол. Той изгря именно на „Българска армия“ през март 2009 г., когато с екипа на Пирин вкара хубав гол за 1:1 срещу ЦСКА, воден тогава от Димитър Пенев. Четвъртфиналът бе спечелен от „орлетата“ след дузпи, а след мача великият и неповторим Димитър Пенев бе уволнен и заменен от своя племенник Любо Пенев. Този гол на Спас Делев му отвори вратите към големия футбол и само след няколко месеца той вече бе част от ЦСКА.

Спас вкара при единствената и до днешна дата победа на български отбор в Русия, бележейки с екипа на ЦСКА срещу Динамо Москва през 2009 г. Роденият през 1989 г. бързак донесе и последната ни победа над Нидерландия през 2017 г., когато буквално разпиля струващият милиони евро Матайс де Лихт. И сега, през 2023 г., на 10 декември, той вкара последния гол в историята на „Българска армия“. Разбирайте – стадионът в този му вид.

Роденият в село Ключ Спас взе КЛЮЧа за „Армията“, защото той завинаги ще остане в историята. И по ирония на съдбата е бивш играч на ЦСКА. Не само, че е бивш. Той беше фен на „червените“ и каза култовата реплика: „Искам едно бунгало на Панчарево и 1000 лева заплата“. Това се случва по време на преговорите с тогавашния шеф на „армейците“ Димитър Борисов. Пернишкият бизнесмен се впечатлява толкова много, че дори му дава 5 пъти отгоре...

Целия текст четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"