0

К огато дойде време за мач на националния отбор на България и сърцето ни се свива. Знаем, че в почти никакъв случай няма да имаме поводи за оптимизъм, а и сме убедени, че отново ще берем нечуван срам. Предполагам, че хиляди българи са спрели да гледат мача с Литва още на полувремето, защото едва ли има мазохисти, които да си причиняват това. 

Крайно време е футболният съюз да спре с опитите и да сложи за селекционер истински треньор, който да изгради някакъв стил на този отбор и да не се гонят резултати. Ние класиране скоро няма да видим, това е ясно. Но целта е поне да изградим някакъв боеспособен състав, който да не става за срам под път и над път.

За да се случи това от централата трябва да сложат опитен треньор, а на такъв, който ще се учи върху тези момчета и техните съдби и кариера.

Идеален вариант е Станимир Стоилов. В момента той е без работа и, ако не поеме АПОЕЛ Никозия, от „Бояна“ са длъжни да отправят покана към него. Да, той може да откаже, но само специалист като Мъри може да направи нещо от тази разпасана команда.

И тъй като е трудно да си представим, че Стоилов би се навил да води България точно сега, то другият силен и безработен вариант е Димитър Димитров. Херо е майстор в това да изгради отбор, като за последно бе на път да спаси обречения на изпадане Спартак Вн. 

Ясно е, че вече са спрягаха имената на Илия Груев-старши, Илиан Илиев и Александър Томаш. Но едва ли някой от тях би изоставил ангажиментите си, за да хване горещия картоф, наречен национален отбор на България по футбол.