0

Д ва италиански клуба от Serie B проявяват сериозен интерес към нападателя на Локомотив Пловдив и на българския национален отбор по футбол Георги Минчев. Преговорите за привличането му може да започнат преговори за привличането му още през януарския трансферен прозорец, съобщиха за БТА близки до работещите по евентуалната сделка.

26-годишният таран направи силен есенен полусезон с екипа на "черно-белите", като записа 13 гола и 3 асистенции в 25 мача.

Той дебютира и за националния отбор на България през юни, като до края на 2021 година записа пет участия с екипа на "трикольорите".


Скаути на няколко клуба от второто ниво на калчото следят играча в последните месеци, като са го наблюдавали на живо в срещи на Локомотив.

Той е препоръчан и одобрен от два отбора, които се очаква в близките дни да се свържат с ръководството на "железничарите", за да се запознаят с условията за евентуален трансфер на играча. Русенецът има договор с Локомотив до 30 юни 2023 г., той е оценен на около 550 000 евро в специализирания сайт "трансфермаркт".