0

Г олям цирк се задава в Пазарджик! Само няколко дни, след като Хебър се върна в елита след дългогодишно изгнание, бъдещето на клуба е поставено на карта.
За какво иде реч? Италианците, които изпаднаха с Царско село, взимат управлението на пазарджиклии, като това бе признато от основния преговарящ Софрони Софрониев. Той е агентът, който води у нас италиано-швейцарския консорциум. Очаква се именно Софрониев да ръководи процесите в Хебър, заедно с двама негови партньори.

Проблемът обаче е, че феновете в Пазарджик са бесни от случващото.
„Стиснахме си ръцете и очакваме всичко да бъде подписано и обявено официално в близките дни“, обяви Софрони Софрониев. 


Той успокои феновете на Хебър, че отборът няма да бъде сред последните в класирането и да се бори за изпадане, а целта ще бъде минимум място в „златната среда“ в класирането. Някои хора явно имат нещо против нас, но в Царско село нашият екип постигна сериозни резултати за времето през което бяхме там. След като всичко стане официално, ще доведем в Хебър по-добри футболисти, отколкото в Царско село, и целта ще бъде минимум място в средата. Ще имаме и по-сериозно име от Стефано Макопи за треньор“, добави той.


„Със сигурност ще има и българи в състава, може би ще има баланс 50/50 българи и чужденци, така че хората могат да бъдат спокойни. Мисля, че Хебър го чакат наистина добри дни“, казва Софрониев. Така на практика Николай Митов си тръгва, но все пак новите силни хора на тима от Пазарджик ще преговарят с някои играчи от отбора, за да могат да останат и през следващия сезон. „Ще говорим с някои от тези момчета да останат, ние оценяваме техните усилия през сезона и добрата работа, която са свършили“, каза в заключение Софрониев.  

Фен клубът на Хебър обаче излезе с гневно обръщение. „С най-добронамерени чувства съветваме италианските тото катунари, както и тези, които лобират за тях, да се фокусират към някое друго място. В противен случай можем лесно да спомогнем за това някой да изгуби трайно фокус“, пишат привържениците. „Достатъчно сме си патили от измислени герои през годините и заявяваме, че всякакви опити за превръщане на Хебър в циркова трупа или роман на Агата Кристи с политически некоректно заглавие, ще предизвикат крайно негативни реакции!Нагледали сме се на безумни решения на ниво община в миналото и призоваваме Тодор Попов да не допуска грешките на някои свои предшественици. Един от тях „изстреля“ Хебър от „А“ група в „А“ окръжна заради два паркинга, а друг постла червен килим за гробокопача на отбора. Разбираме, че има преплетени различни интереси и се заформят лагери. В сенките шептят лоши съветници, които смятат, че могат да се месят и да минат метър без да понесат последствия. Разбира се, на първо място от подобно самоубийствено решение ще пострада най-много имиджа на този, който го вземе. Призоваваме всички обаче да не участват в партизански битки и да превъзмогнат различията в името на Хебър!“, добавят от агитката. 


„Не е случайно, че през 2016-та година още на първия мач след възкресението на клуба зададохме от трибуните следния въпрос: НИЕ СМЕ ТУК ЗАРАДИ ХЕБЪР, А ВИЕ? Въпросът за жалост явно все още е валиден и се надяваме, че интересите на футболните фенове в града няма да бъдат предадени. Не е случайно, че въпросните съмнителни предприемачи вече са получили отказ от Спартак Варна, Берое и други отбори!


Призоваваме Тодор Попов и общината да излезнат в най-кратък срок със становище по темата, което да даде яснота относно случващото се! Също така призоваваме всякакви важни решения за бъдещето на отбора да бъдат взимани след широка публична дискусия, а не на конспиративни срещи със съмнителни гастрольори!”, се казва още в становището на фен клуба, поместено на Фейсбук страницата й.