0

Е дин от най-добрите футболисти на ЦСКА – Тобиас Хайнц, е заминал спешно за родината си Норвегия. Причината – лични проблеми, съобщава днес вестник „Мач Телеграф“.

До момента през пролетта дребничкият техничар има 15 мача, в които е реализирал 2 гола (б.а. - на ЦСКА 1948 и Лудогорец), а освен това е дал 3 асистенции.

„Тобиас Хайнц има лични проблеми и се наложи да отпътува за Норвегия“, разкри треньорът Саша Илич. Самият норвежец реагира на победата над Локо Пд с 1:0 със стори в социалните мрежи.

В същото време стана ясно, че нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон попада в разширения състав на временния селекционер на Хаити Габриел Калдерон Пелегрино за 17-ото издание на Голд Къп на КОНКАКАФ. Испанско-аржентинският треньор състави предварителен списък от 35 играчи.

Хаити е в групата В на турнира, а първият му мач е срещу Катар. Другите два тима в групата са Мексико и Хондурас. Въпросният турнир се провежда от 24 юни до 16 юли, което значи, че Назон почти сигурно ще пропусне началото на сезон 2023/24 на Първа лига, който започва на 15 юли. Друг е въпросът дали опитният нападател ще остане в ЦСКА предвид огромния интерес към него.

Иначе Назон бе резерва срещу Локо Пд, като причината бе контузия в коляното. „Дюкенс Назон има определени проблеми и не е готов за 90 минути“, коментира треньорът Саша Илич.