0

Т реньорът на Твенте Рон Янс призна, че е съкрушен от новината за смъртта на Лукоки. „Това е толкова ужасно, съсипан съм. След телефонното обаждане от нашия директор видях, че новината бързо се разпространи. Избрахме да информираме играчите за случилото се възможно най-скоро", каза Янс.

Той лично информира Върджил Мисиджан за смъртта на Лукоки. Нападателите не само деляха съблекалнята на Твенте, но и на Лудогорец. "'Те са добри приятели. Всички ще се съберем, за да си спомним за Джоди. Пожелавам на семейството и приятелите му много сили", добави Янс.

Твенте взе Лукоки миналото лято. Очакванията бяха големи и нападателят с нетърпение очакваше да блесне по холандските терени. Но бързо контузи коляното си, което означаваше, че няма да играе нито минута за Твенте. 

През февруари неговият договор беше прекратен заради съдебна присъда за домашно насилие. „Джоди все пак завърши рехабилитацията си с нашия физиотерапевт Ралф Спирстра в Еншеде. Той отново беше почти във форма“, каза Янс, който също работи с Лукоки в Цволе. „Имам много мили спомени от Джоди. Мисленето за него предизвиква усмивка на лицето ми. Той беше толкова приятен човек, винаги весел и също много сладък. Винаги е искал да тренира. Така искам да го запомня”, завърши Янс.