0

Л евски обяви днес раздялата си със северномакедонския централен защитник Гьоко Зайков. „Сините” разкриха, че бранителят е направил отстъпки, свързани с тежкото финансово състояние на клуба.

Зайков се е отказал от около 60 хил. лева, които е имал да получава под формата на заработени заплати, научи Gong.bg от свои източници. Освен това защитникът не е претендирал и за петте заплати, които би могъл да получи до края на договора си, който изтичаше през лятото.

26-годишният футболист е вторият чужденец тази зима, който си тръгва от „Герена” без финансови претенции след кипъреца Христос Шелис.

Зайков дойде при „сините” през лятото от белгийския Шарльороа, след като две години почти не беше играл. За Левски записа 16 мача, като вкара и един гол – при победата с 2:0 над Ботев Пловдив.

От Левски благодариха на северномакедонеца за разбирането и отстъпките, които е направил, свързани с тежкото финансово положение на клуба. От "Герена" пожелаха много здраве, лични и професионални успехи на Зайков. 

Според Gong.bg Левски ще плаща на новото си попълнение в защита Филип Кръстев скромната сума от около хиляда и петстотин лева до лятото заради правилата на асоциацията на професионалните футболисти у нас. Цялата заплата на 20-годишния талант до края на сезона се поема от „Сити футбол груп”, които държат правата му.