0

Н ападателят на ЦСКА Дюкенс Назон бе награден за Играч №1 на деветия кръг, след като вкара две попадения за победата с 2:0 над ЦСКА 1948. 

Той бе категоричен, че „армейците“ са готови да станат шампиони и изрази мение, че реферите са попречили това да се случи още през миналия сезон.

"Щастлив съм да спечеля тази награда отново. За мен е чест.  Мисля, че това също е победа за моите съотборници, защото благодарение на тях съм тук днес", започна голмайсторът. 

"Очаквам да спечелим, защото сме фаворити. Уважаваме ги като противник. Трябва да дадем максимума от себе си и да съберем самочувствие преди мача с Левски", каза Назон относно предстоящото дерби с Локомотив (Сф).

"По-добри сме отколкото в началото на сезона. Мисля, че сме готови да станем шампиони. Миналият сезон за жалост не успяхме за една точка. Ще дадем максимума, за да станем шампиони. Много е рано да се каже, но със сигурност ще дадем всичко от себе си. Ако не играем, за да станем шампиони, по-добре да не играем."

"По-хубаво е да имаш конкуренция, има по-голяма радост от играта. Повече фенове идват на стадиона и създават по-добра атмосфера." 

"Тези мачове стават все по-важни за мен, защото все повече се свързвам с ЦСКА и историята на клуба. Много е важно за мен да вкарвам в такива мачове. Не очаквах да вкарам два гола и чувството е страхотно", добави нападателят относно мача с ЦСКА 1948.  

"Миналият сезон реферите ни костваха много точки. Критикувахме ги и имахме основания за това. Мисля, че като играчи на ЦСКА трябва да се борим срещу много неща, не само срещу опонента и резултата. Не мога да кажа нищо за този сезон, защото има още много мачове. Ние сме подготвени за всичко, трябва да се борим."

Националът на Хаити коментира и расистките обиди срещу него по време на гостуването на Ботев (Пд) миналия кръг. 

"Това не ме афектира персонално просто е глупаво от страна на някои хора. Не съм глупав и знам, че не всички мислят така. Това, което ме афектира, беше срещу Ботев, защото дойде от дете. За мен това е срамно, защото трябва да си възпитан. Дете на 10 години не може да говори така. Не го обсъждаме този проблем с моите съотборници, защото няма какво да направим, за да го решим. Според мен федерациите трябва да взимат повече мерки срещу такива хора. Това не може да се случва през 2023-а година. Ръководствата на отборите трябва да мислят как да помогнат в разрешаването на проблема."

"За мен е без значение. Просто трябва да се адаптирам. Ние тренираме всеки ден заедно и се познаваме", сподели нападателят относно това как е по-комфортно за него да играе в атака - сам или с партньор. 

"Конкуренцията е по-добра, защото това ме мотивира да играя по-добре. Аз съм в ЦСКА, за да играя и да бележа голове." 

"Не знам колко гола ще вкарам, ще давам максимума от себе си и ще ги броим накрая. Бих се радвал да стана голмайстор на шампионата. Трябва да имам по-дълъг договор, за да мога да стана най-резултатният чужденец", завърши Назон.