0

Б итката за Пловдив приключи без победител – Ботев и Локо завършиха 2:2. Но на „Колежа“ имаше от всичко – 4 гола, масов бой преди мача и по трибуните, вратарски гаф, чудесна атмосфери и много публика. 

Никола Илиев откри резултата за „канарчетата“ в 18-ата минута след страхотна солова акция в наказателното поле на Локо. През второто полувреме Мичи Нтело (56) изравни. 

Ехиже Укаки (72) отново изведе Ботев напред, но в добавеното време на срещата Жулиан Лами (90+2) се възползва от груба вратарска грешка на Бернат, за когото днешният сблъсък беше дебютен. 

Така Ботев пропусна златна възможност да придобие огромно самочувствие преди реванша с Панатинайкос идната седмица. 

Емоции и напрежение в пловдивското дерби
Ботев Пловдив Локомотив Пловдив Ботев Пловдив Локомотив Пловдив Ботев Пловдив Локомотив Пловдив
22

Пловдивското дерби бе белязано от няколко инцидента, след като преди началото на двубоя се стигна до сблъсък между привържениците на двата отбора напосредствено пред стадиона, а в 70-ата минута на мача пък част от феновете на „канарчетата“ се сбиха помежду си в Южната трибуна и това наложи намесата на полицията.

Около 15 000 души бяха изпълнили трибуните на стадион „Христо Ботев“, като секторът за гости беше отделен с буферни зони. 

Преди началото на срещата от Ботев Пловдив наградиха Радина Величкова, която спечели златен медал в бягането на 100 метра при девойките на европейското първенство по лека атлетика до 18 години в Банска Бистрица, Словакия. Тя също е състезателка на пловдивския Ботев.