0

С лед повече от три годишни усилия мечтата на Българска Асоциация МиниФутбол (БАМФ) да има собствена база е напът да се реализира.

Съпредседателят на БАМФ Петър Дилчев подписа договор със Столична община за отдаване на стадиона в квартал Горубляне, където ще бъде изградена нова модерна база за развитие на масовия спорт и целите на организацията.

Комплексът ще има четири игрища за минифутбол, ще бъде положена съвременна писта за лека атлетика, предвижда се още инсталиране на уреди за стрийт-фитнес и детска площадка. Изграждането ще се реализира съвместно с футболната ни централа, която ще даде над един милион лева.

Според скицата, въпросните четири терена за минифутбол, които при събирането им ще се превърнат в един голям със стандартни размери.

Финансирането е осигурено по програмата на УЕФА "HatTrick V", която осигурява финансиране за федерациите в периода 2020-2024. 

Стадионът в Горубляне ще се превърна както в Национална база за развитието на футзала и минифутбола, но също така ще бъде достъпна и за граждани и аматьори. Всички училища от район Младост ще могат да ползват новоизградената база напълно безплатно за часовете си по физическо възпитание.

Източник: БТА