0

П редставителят на френската Лига 2 Гренобъл следи ситуацията с крилото на ЦСКА Матиас Фаетон, пише днес в. "Мач Телеграф".

„Червените“ привлякоха национала на Гваделупа именно от този клуб, като според различни източници са платили 1,6 млн. евро за правата на 24-годишния футболист. Ако се окаже, че през този сезон треньорът на „армейците“ Томислав Стипич няма да даде титулярно място на Фаетон, не е изключено французите да се задействат и да си върнат бившата звезда. През сезон 2022/23 крилото записа 37 мача за Гренобъл в Лига 2, в които реализира 9 гола и даде 2 асистенции. 

След трансфера си на „Армията“ обаче националът на Гваделупа не впечатлява. Макар и да се вижда, че той има класа, не е ефективен. За 41 мача с екипа на ЦСКА Фаетон вкара 6 гола и даде 5 асистенции. Нещо повече – фланговият футболист беше оставен резерва в дербито с Лудогорец, дебют на новия треньор Томислав Стипич, макар и „червените“ да изпитват трудности в атакуващ план. След като влезе на терена през втората част Фаетон не се отчете с нищо съзидателно.

Възможно е Гренобъл да поиска да привлече Фаетон под наем, тъй като едва ли от клуба биха готови да извадят 1,6 млн. евро за бившия си играч.