0

М ъглата във Враца задуши местния Ботев и Септември Сф, които не се победиха в последен двубой от 18-ия кръг на Първа лига – 0:0. 

Първото по-опасно положение дойде в 8-ата минута, когато Даниел Генов стреля покрай вратата на Димитър Шейтанов. Домакините опитаха да хитруват в 30-ата минута, когато изпълниха пряк свободен удар преди съдията Волен Чинков да е позволил това. Топката стигна до Луис Фелипе, който отблизо прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено. 

Септември можеше да започне по мечтан начин втората част, след като Асен Чандъров изведе Атанас Кабов на дясното крило. Красимир Костов излезе да го блокира, а Кабов центрира по земя към Димитър Костадинов, чийто удар обаче бе избит от голлинията от Луис Фелипе. 

Пет минути след началото на полувремето Даниел Генов бе изведен в наказателното поле, но след рикошет в крака на Асен Георгиев, топката излезе в ъглов удар, след който Антонио Георгиев стреля, но прати топката над вратата. В 53-ата минута Шейтанов спаси страхотен удар от воле на Генов от границата на наказателното поле. 

В 73-ата минута Шейтанов направи две великолепни спасявания, като първо спаси удар на Луис Фелипе, а след това отрази и удар с глава на Меси Биатумусока. 
Десет минути преди края на редовното време хората на Светослав Петров получиха страхотен шанс, получавайки пряк сволоден уда на метър от наказателното поле, но ударът на Красиан Колев рикошира в Браян Переа, който беше на стената и топката напусна очертанията на терена. 

След това действията се пренесоха пред вратата на Септември. В 82-ата минута вратата на гостите стана стрелбище, като вратарят Димитър Шейтанов спаси два удара на Клери Сербер и един на Мирослав Маринов. Все пак топката стигна до Чавдар Ивайлов, който прати кълбото в мрежата. Реферът Волен Чинков обаче бе повикан да преразгледа ситуацията с ВАР за потенциална засада и след консултация със системата, реферът показа, че голът е нередовен заради засада на Браян Переа при един от финалния удар към вратата на Шейтанов.

С това равенство двата отбора не промениха позициите си в класирането. И двата тима имат по 15 точки, като Ботев Враца е на 12-о, а Септември – на 13-о място.