0

Д имитър Видев отново е в състава на Янтра Габрово, съобщиха от клуба.

Атакуващият полузащитник се завръща на футболния терен след изтърпяно 3-годишно наказание заради допинг и ще бъде на разположение на старши треньора Тодор Киселичков за предстоящия двубой с Дунав Русе от петия кръг на първенството във Втора професионална лига.

Видев игра за националния отбор на България на Европейската купа по минифутбол преди няколко месеца.

26-годишният футболист изкара цялата лятна подготовка с Янтра, но нямаше право да участва в изиграните контролни срещи.

Това ще бъде втори период за него в Габрово. Той се превърна в любимец на привържениците в първия сезон след завръщането на отбора във второто ниво на родния футбол, като допринесе с 8 асистенции за един полусезон за запазването на професионалния му статут. Представянето му не остана незабелязано и Видев беше привлечен в състава на ЦСКА 1948 през лятото на 2021-ва, но точно преди да дебютира в елита съдбата му беше подготвила неприятна изненада. Сега нисичкият техничар се връща двойно по-мотивиран и както сам казва – у дома.

„Връщам се вкъщи – в Габрово, и на зеления килим. Чувствата и емоциите ми са смесени. На първо място искам да благодаря на Янтра за доверието, подадената ръка и възможността да се доказвам там където ми е мястото, а именно на терена. Както знаете, през последните 3 години изтърпявах наказание заради положителна допинг проба. Смело мога да твърдя и го казвам с чиста съвест, че бях наказан несправедливо. За жалост не успях да го докажа; въпреки всичките ми усилия истината не успя да излезе наяве, но така е трябвало да стане. Колелото се върти и аз пак съм тук. Още в момента, в който разбрах, че наказанието остава окончателно, обещах на себе си, че няма да допусна да си тръгна от футбола просто така", каза Видев. 

"Няма как някой да вземе мечтата ми, да я смачка и да я захвърли просто така. Затова си обещах, че ще се завърна на терена по-силен от всякога. Тези 3 години бяха най-тежкият период в живота ми. За да стигна отново тук ми костваше изключително много – вяра, воля, усилия, труд и безброй много преминати психически и емоционални катарзиси. Адски благодарен съм на семейството ми и на приятелите ми, които през този период вярваха в мен, подкрепяха ме и минаваха през всеки един труден момент заедно с мен. Има една мисъл на Ницше, която важи с пълна сила и за мен: „Това, което не ме убива, ме прави по-силен“. Ментално успях да покажа на себе си, че поставя ли си цел, наумя ли си нещо – аз ще мина и през ада, за да го постигна“, каза емоционално и със сълзи в очите Видев.

Относно избора да се завърне отново на терена точно с Янтра, Видев сподели:

„Имах и други варианти, но винаги съм си визуализирал, че връщането ми ще бъде отново тук – в Габрово. При предходния ми престой се чувствах наистина добре, сякаш съм вкъщи. Отборът, колективът в съблекалнята, феновете – всичко беше страхотно. За това отново съм в Янтра, защото знам, че тук ще се чувствам добре емоционално, за да покажа най-доброто, на което съм способен“, подчерта той.

Видев се обърна и към привържениците на отбора:

„Искам да ги призова да стоят неотлъчно до отбора и да ни подкрепят, защото ние наистина имаме нужда от тях. Те винаги са били нашият 12-ти играч, нашето оръжие. Дават ни страхотна сила, когато имаме нужда от допълнителен импулс и стимул, и затова ги призовавам за подкрепа дори и в трудните моменти.“