0

П олузащитникът на Левски Георги Миланов продължи договора си с клуба, съобщават "сините". Бившият национал е част от тима от "Герена" от лятото на 2021 година, като имаше договор до края на сезона. От клуба не споделят с какъв срок е новият контракт на халфа, но най-вероятна става въпрос за още един сезон. 

Футболист №1 на България за 2012 година пристигна на “Герена” през миналото лято. След като не бе играл 440 дни в официален мач той дебютира срещу Арда. Играчът с №7 на “сините” веднага се превърна в ключова фигура в селекцията на Станимир Стоилов, но контузия в края на ноември го извади от строя за три месеца.

Той отбеляза първото си попадение в дебюта на Мъри срещу Локомотив (Пловдив) на “Лаута”, а досега има 20 мача и четири попадения със синята фланелка.

Юношата на Литекс е четирикратен шампион в кариерата си, като е печелил титлата на България два пъти с екипа на Литекс, а също така и два пъти е ставал шампион на Русия с екипа на ЦСКА (Москва). Навършилият през февруари 30 години техничар също така има във визитката си и Суперкупата на България и Суперкупата на Русия.

Миланов има и 43 мача и две попадения за националния отбор на България.