0

Х ебър и Локомотив София се изправят един срещу друг в първи двубой от пролетния полусезон в efbet Лига. Мачът на стадион "Георги Бенковски" е от 17.30 ч. и ще бъде ръководен от Станимир Тренчев.

Двата отбора, които са разделени от само една точка в класирането, се надяват на успешен старт, след като не завършиха есенния дял от шампионата по най-добрия начин. Тимът на Любослав Пенев е в серия от шест поредни срещи в първенството без успех, а "железничарите" записаха две загуби и две равенства в последните си четири двубоя в елита.

През зимната пауза събитията в лагера на домакините бяха турбулентни. Стана ясно, че има сериозно напрежение между кмета на Пазарджик и ръководството на клуба. Това постави Хебър в трудна ситуация, а тежкото финансово положение наложи продажбата на трима основни футболисти. Голмайсторът на отбора Георги Николов и титулярният вратар Матвей Игонен преминаха в Ботев Пловдив, а Карлос Охене подсили Левски.

В същото време при "гробарите" под наем ще играят Марк-Емилио Папазов от ЦСКА и Георги Каракашев от Локомотив Пловдив, а освен тях бяха привлечени и Боян Загорски и Йохан Н’зи.

Локо Сф не убеди с представянето си по време на зимните контроли. Футболистите на Данило Дончич не успяха да запишат нито една победа в 5-те си изиграни мача, така че днес със сигурност трябва да покажат друго лице, за да си тръгнат с трите точки.

В "Надежда" се завърнаха Селсо Рапосо и Мики Орачев, но клубът беше напуснат от Фелипе Райън, Алан Диас и Галин Минков, припомня sportal.bg.

Двамата наставници нямат сериозни кадрови проблеми и ще разчитат на най-доброто в търсене на успех. Първата среща помежду им по-рано през сезона завърши с минимална победа за Хебър.