0

Г ол в стил „Кристиано Роналдо“ вдъхнови Спартак Вн за много важен обрат срещу Хебър в битката за оцеляване. Той бе дело на Лерой Микелс за 1:1, преди крилото да направи добър пробив и помогне за пълния обрат, който бе оформен от Евандро – 2:1. 

С тези 3 точки „соколите“, водени от Димитър Димитров-Херо, събраха 21 точки и все още имат шанс да останат в елита и следващия сезон, макар и да са последни в класирането. Пазараджиклии, на които треньор е Любо Пенев, остават предпоследни с 23 пункта.

Спартак Вн започна по-добре срещата и Ромееш Ивей и Лерой Микелс имаха възможности, но не затрудниха Петър Дебърлиев. В 27-ата минута късметът покри пазарджиклии. Ивей отправи коварен удар, който Дебърлиев отрази със сетни усилия. Евандро догони отбитата топка и от аутлинията потърси Денис Баланюк. От чиста позиция той някак си уцели напречната греда.

Спартак Варна на Димитър Димитров победи Хебър на Любо Пенев

 Спартак Варна на Димитър Димитров победи Хебър на Любо Пенев

В 32-рата минута Баланюк можеше да се реваншира за пропуска. Той беше изведен зад защитата на Хебър и напредна с топка в крака. Пасът му към влизащия на скорост Микелс обаче не беше добър. Играчите на варненци бяха в ситуация двама срещу един защитник, но не успяха да се възползват.

Отборът на Любо Пенев излезе напред в резултата в началото на втората част, след като защитата на „соколите“ се пропука сериозно. Георги Търтов получи пред наказателното поле. Той преодоля няколко защитници и от чиста позиция отбеляза.

В 63-тата минута Спартак Вн изравни след впечатляващ гол. „Соколите“ получиха пряк свободен удар. Топката беше заложена около 35 метра от голлинията на вратата, пазена от Дебърлиев. Все пак Лерой Микелс стреля феноменално и технично завъртя топката. Стражът на гостите замръзна и изгледа от място топката, която влетя в мрежата му.

Окрилен от вкараното попадение, в 71-вата минута Лерой Микелс осигури пълния обрат в резултата. Не той вкара, но имаше ключова роля за втори гол във вратата на Дебърлиев. Микелс проби отляво и навлезе в наказателното поле. Последва остро подаване по земя. Баланюк беше с гръм към вратата и успя само да отклони към Евандро. За бразилеца остана най-лесното – да насочи топката в мрежата от близко разстояние – 2:1 за Спартак Вн и надежда на „соколите“ за спасение.