0

Н аставникът на Спартак Варна Димитър Димитров не остана никак доволен сред изпуснатата победа като гост на Ботев Враца. Двата отбора завършиха наравно 1:1.

Херо заяви, че разочарованието е огромно и според него трябва да стане чудо "соколите" да останат в efbet Лига.

„Огромно е разочарованието. Това се получава втори пореден мач. Имам предвид мача с ЦСКА 1948. Само тези два мача ни загубиха четири точки. При нас това, че нямаме дълбочина в състава, нямам смени, с които да освежа. При нас играят едни и същи хора. Много трайно контузени, наказания. В един момент останаха с 11-12 човека. Трудно ми беше да набъркам състава. Липсва ни и малко характер на моменти, за да задържим спечелените срещи, липсва и малко късмет. Не искам да се оправдавам с това, но е на лице“, каза Херо.

Когато дойдох, знаех с какво се захващам. Опитах се да направя всичко възможно. Когато човек даде всичко от себе си, съвестта му е чиста. Не се обвинявам. Много лошо стечение на обстоятелствата. Има го в спорта. Не мога да кажа, че съм недоволен от поведението на нашите футболисти. Виждам, че те се стараят и дават максимума от своите възможности“, продължи той. 

„Надявам се феновете да оценяват, да виждат, че даваме всичко от себе си. Благодаря им за присъствието. Те заслужават много повече, но трудно се прави нов отбор с 12-13 нови. Десет кръга бяха с една точка, вижда се, че нямаше какво да се направи с предния състав. От освободените играчи никой не играе в А група. Селекцията е била подценена. През зимата да правиш селекция е много трудно. Много футболисти ни отказаха. Някои от тези, които дойдоха, бяха 3-4 избор. Максимумът сме дали от себе си с моя щаб. Опитахме се да помогнем“.

„Трябва чудо да стане, за да запазим елитния си статут. Не играем приятелски срещи, както някои отбори правят. За нас така е честното“.

"Преди мача казах на момчетата, че Спартак идва с последен шанс за оставане в групата. Знаех, че ни очаква тежък мач и предупредих футболистите да не подценяват съперника. В крайна сметка спечелена точка за нас, на която трябва да се радваме, макар че можеше да вземем и три, коментира наставникът на Ботев Враца Даниел Моралес.

„Труден мач, луд мач и всяка точка, която влиза в нашата каса, е добре дошла. Спартак имаше добра стратегия за мача, по-добра от нашата. Но на полувремето направихме промени. Нещата се получиха не точно, както на мен ми се искаше, но от другата страна имаше отбор, който се бори със зъби и нокти. Добрите индивидуалности правят добрия колектив. Ако нямаме добър колектив, Браян Переа не може сам да ни носи на гърба ни. Но той е играч, който може да реши всеки един мач, защото знае отлично как да играе с гръб. Той е много важен играч за нашия отбор и се надявам да може да ни помогне за следващите мачове. Имаме още един много важен мач с Берое тук. Това ще бъде много труден тест и се надявам да вземем трите точки", допълни Дани Моралес.