0

Н овият треньор на Берое Хосу Урибе остана доволен не само от победата на тима му срещу Спартак Варна с 3:0, но и от играта. 

"Много добър мач направихме, бяхме агресивни в новата офанзивна схема. За щастие имахме две седмици да тренираме по време на паузата заради националните отбори. Налагаме нова система на игра. Не казвам дали тя е по-добра или по-лоша от предишната, но на играчите им трябва време да се адаптират. Опитваме се да бъдем по-агресивни, да вкарваме повече", каза испанецът пред телевизия "Диема" след успеха.

"Разбира се, че ще се опитаме да бъдем агресивни и в следващия мач срещу Левски. Знаем, че ни чака много труден двубой. Но в живота е важно да си смел и да опитваш да играеш и срещу силните отбори, както трябва да направим ние след седмица", добави в заключение Хосу Урибе. 

Съвсем обяснимо, временният треньор на Спартак Варна Иван Цветанов-Трите хикса бе на другия полюс на настроението.

"Вкараха ни голове от едни много досадни грешки. Но те са част от футболната игра, така че не е оправдание. Честитя на отбора на Берое, защото те се бореха повече и тичаха повече. Днес не ни се получаваха нещата. Не знам точно защо. Може би всичко това, което се случва около клуба, се отрази, но това не е оправдание. Ние излизаме да играем, това е нашата задача, а днес не приличахме на отбор. Да, липсващите играчи може и да са оказали своя ефект, но ние затова сме 25 човека в групата. Смятам, че на вратата Никола Виденов се справи добре, извади няколко положения. Но това е футболът – понякога си долу, понякога си горе. Трябва да се изправим за мача с Локомотив Пловдив и да реагираме", каза той.

И докато в Спартак управленската криза до момента е някак овладяна, то не е ясно дали Цветанов ще продължи да води тима или вече е намерен нов треньор.

"Този въпрос, дали аз ще водя отбора по-нататък или не, е към хората, които ръководят. Аз нямам информация за нов човек. Ще бъда в Спартак, докато съм нужен. Сега си поставям за цел да променим коренно играта, защото днес направихме най-слабия мач на тима от много време насам, дори и от сезона във Втора лига", завърши опитният специалист, който е директор на ДЮШ в Спартак Варна.