0

З ащитникът на ЦСКА Християн Петров беше избран за футболист №1 на месец ноември. 

Младежкият национал е горд от факта, че е последният играч, отбелязал гол на стадион „Българска армия“ преди реконструкцията. Това се случи при победата с 2:0 срещу Етър. Той сподели, че голямата му мечта е да спечели титлата с „червените“.

„Не съм си взел нищо от стадиона. От емоциите не ми остана време да си време нещо за спомен. Щеше да е по-добре да не загубим този мач. 1 точка си е 1 точка, но видяхме развоя на събитията. В последната минута допуснахме гол и съжаляваме за това. С оглед на ситуацията за гола, можехме да отнемем на 2 или 3 ситуации топката преди да се случи самият гол. Не успяхме по една или друга причина. Аз лично много тежко го преживях. Беше много емоционално заради всички фенове на стадиона”, заяви Петров на въпрос за последния мач на ЦСКА на стадион „Българска армия“, загубен с 0:1 от Лудогорец.

„В личен план годината е доста успешна, направих дебют за мъжкия национален отбор, отбелязах първия и втория си гол за ЦСКА. За ЦСКА не бих казал, че е неуспешна годината. На 3 точки сме от първото място и продължихме напред за Купата. Целите на ЦСКА са едни и същи всяка година – титла и Купа. Борим се за титлата, 3 точки са нищо. ЦСКА играе винаги за титли и купи“, продължи той.

„В този момент отборът има доста добър колектив, всички сме заедно, няма значение българи или чужденци. Помагаме си, всичко е наред в тренировъчния процес. Имаме настроение. Не е нещо различно от предишни години. Не мога да кажа, и двамата треньори са добри. При Нестор Ел Маестро играя всеки мач. Не мога да кажа нищо лошо за нито един от двамата треньори. Говорил съм с момчетата, чувстват се добре с Нестор Ел Маестро. Бих казал, че да търсиш златната среда в този случай е най-добре, трябва да се нагаждаш според мача. Треньорът трябва да е добър психолог, и двамата показаха, че са. Този клип от мача с Локомотив Пловдив, един от най-силните ни, усещам се мотивиран след първите 45 минути и ако треньорът е опитал с определени думи да ни повдигне духа, се справя доста добре.“

„Нищо не ни липсва, за да спрем Лудогорец от тази серия, в която са влезли. Имаме всички качества за да станем шампиони, нищо не ни липсва. Черно море е много добър отбор, окомплектован състав са с този треньор. Сериозен кандидат са. Всеки е свикнал да говори за Лудогорец, ЦСКА и Левски, но Черно море с много добър треньор е на първо място“, категоричен е Петров.

„Всеки клуб размишлява за него, Черно море са преценили да направят такава селекция, ние сме направили, каквато е преценил клуба, играем с повече чуждестранни футболисти, има и българи, не мисля, че има голяма разлика.“

„За мен лично, в последно време съм се научил, че за ЦСКА най-важно е да побеждава, няма значение как. Може да не е с красива игра на всяка цена и да не мачкаме, но най-важна е победата. Точките са едни и същи за 5:0 и 1:0. Имахме серия от 17 мача без загуба, това е впечатляващо“, сподели бранителят на „червените“.

„Бях в доста голям застой. Преди головете бяхме си говорили, че имах около 60 мача без гол, говорихме си, че е крайно време да отбележа гол. През месец ноември топката искаше да дойде при мен, беше моят месец. Имам усет към далечните удари, имам такъв гол преди време. Стойко Сакалиев ми дава съвети, мога да кажа, че съветите му са доста добри и явно действат.“

„За мен е чест и гордост, че вкарах последния гол за ЦСКА на „Българска армия“, винаги съм мечтал да играя на този стадион за този отбор.“

„Имам добра връзка с абсолютно всичко в отбора, най-добре се разбирам с Енес Махмутович, аз говоря сръбски, той разбира български, с него имам най-добра връзка, но с всички се разбирам добре и сме колеги и приятели. Юрген Матей е на първо място много добър човек, също много добър футболист, винаги съм си коментирал мачове и ситуации с него, защото връзката ни е много добра, ще помогне много на отбора“, разкри младият защитник.

„Тактически не мога да кажа, че някоя от другите държави ни превъзхождат с нещо, бил съм с всяка възраст на националния отбор, не мога да кажа, че имат по-добри качества от нас. Преди месец играхме срещу отбора на Германия, разликата е голяма, но са на нашите години и не мисля, че ни превъзхождат с нещо, единствено, че играят редовно в своите клубове, а един млад футболист се развива, когато играе мачове. Абсолютно всеки един българин има качествата да бъде налаган във всеки отбор в нашето първенство.“

„Илиан Илиев показва, че е качествен треньор, коренна промяна имаше в последните два мача на националния отбор, Черно море са първи в класирането.“

„Правило за налагане на млади играчи би помогнало за развитието на българския футбол и националния отбор. Когато не играеш, няма как да се развиваш, дори да тренираш с Реал Мадрид. Доста добър вариант е да играеш за дубъла, след като по една или друга причина не играеш за първия отбор. Хубаво е, че имаме дубъл, но е по-добре да играеш някъде, отколкото само да тренираш с ЦСКА. Изкарах 2 години в Литекс, Б Група е различна от А, но е много подходяща за млади футболисти, за да усетиш разликата от юношеския и мъжкия футбол“, каза още той.

„Първата ми мечта е да стана шампион с ЦСКА, след това ще видим. Всеки един футболист мисли за трансфер в чужбина. С Вальо Антов имаме много добри приятелски отношения. За всеки един футболист е добре да излезе в чужбина и да си покаже качествата. Мога само да се радва, щом ЦСКА продава защитници. Предлагам първо да си свършим работата, после да мислим за чужбина. Не мога да кажа там или там, искам просто да изляза в чужбина“, допълни Петров.

„Фен съм на Реал Мадрид, единствено и само Реал Мадрид следя, такава емоция другаде няма.“

„Имахме добри възможности да се класираме в групите на Лигата на конференциите, по една или друга причина отпаднахме в ранните кръгове. Не бих казал, че ще ни е от помощ, че Лудогорец ще играе в Европа напролет, радвам се, че продължиха и славят България. В последния мач е доза късмет допуснатият гол. Вкарват ни голове от никакви положения“, заяви талантът относно шампиона Лудогорец.

„Най-хубавото нещо е да има атмосфера, играл съм и без публика, това усещане, което имаш, няма как да е същото без публика, нашата публика показва световно ниво. Не мога да визирам един най-щастлив момент, може би, да кажем, първият ми гол“, завърши Християн Петров.