0

Т реньорът на Ботев Враца Христо Янев не остана доволен от равенството 1:1 при гостуването на Етър, което усложни задачата на врачани за оставане в елита.

"Не играхме по начина, по който трябваше да го направим. Не смятам, че в битката за оцеляване трябва да изглеждаме по този начин. Трябва да вложим всичко, борейки се за спасяване. Всичко опира до това всеки да извади най-добрите качества от себе си, без значение какво му коства. Чувствам се безпомощен.“

"Какво значи напрежение? То е за всички. Излизаме с нагласата да играем футбол. Ясно е, че има напрежение, но това е част от работата ни. Трябва да преодоляваме това, не смятам, че трябва да оправдаваме, каквото и да било поведение с напрежение. Трябва да покажем добър футбол и да си заслужим мястото на елита. Не го направихме, резултатът е отражение на това", каза Янев пред Диема Спорт.

"Чакаме другите мачове да свършат и ще си направим сметката дали имаме шанс последния мач", завърши наставникът на Ботев Враца.

Колегата му в Етър Светослав Петров, съжали, че неговият отбор не е взел трите точки в двубоя срещу Ботев Враца (1:1).

"Казах още в началото на плейофите, че ще се борим честно, и това че сме на последно място не означава, че сме най-слабия отбор. Днес, с Пирин, и с Локо София, ние бяхме отборът, който можеше да съжалява, че не си тръгваме с пълния актив от точки”, сподели Петров.

„В последните 10-15 минути на мача днес имахме много хубави преходи, в които последния пас не ни достигна да отбележим втори гол. Имаше ситуации, в които и ние се разминахме да не допуснем гол. Не мога да бъда недоволен, ние играем за нашата чест.

Всяка една добра игра и добър резултат повишава увереността на футболистите. Лошо се стече първенството и доста други неща, отборът започва да изглежда по този начин, когато вече е късно.

Аз много уважавам Ицо (бел. ред. - Янев), съжалявам, че футболът ни противопоставя в такъв момент. Нивото му е много високо като треньор. Ботев Враца играе приятен футбол. Съжалява много за него. Такъв е футболът, такъв е бизнесът. Ние ще играем по същият начин. Няма да се предадем и ще играем до края", каза Светослав Петров пред Диема Спорт.