0

Босът на Локомотив Пд Христо Крушарски сподели пред „Мач Телеграф“ за ситуацията в клуба, дали има преговори за влизането на Гриша Ганчев на „Лаута“, както и за целите до края на първенството.
 
- Г-н Крушарски, първенството навлиза в най-решителната фаза. Каква е обстановката в Локомотив?
- Всичко е наред в отбора. Всичко си върви по план и битката продължава. Ще спечелим и тази битка. Трябва да я спечелим, защото ако нямаме цел, за какво се борим?! Ние се борим за четвъртото място в крайното класиране. Това за нас ще бъде една стъпка напред и в правилната посока. Дали ще играем бараж за европейските клубни турнири, или не, ще видим. Целта е ясна и това е четвъртото място. Трябва да се изкачим с още едно стъпало нагоре. Можеше и по-напред да скочим, но сами си го направихме. 


- Доста турбулентен сезон направи Локо Пд до този момент. Беше на върха, а след това премина и през доста неприятен спад. После отново се стабилизираха резултатите. В предстоящите срещи какво очаквате да видите?
- Когато се успокоиш и сърцето започне да бие в малко по-умерен ритъм съответно идва и спад. Затова трябва да има напрежение в добрия смисъл и то да е постоянно. Някой трябва да го поддържа, но това не съм аз. Има си човек, който да се погрижи за това. 
-Треньорът Александър Томаш ли е този човек?
-Естествено! Треньорът трябва да си държи играчите концентрирани и постоянно под напрежение. Това е негова работа и отговорност, а не моя. Имахме разговори с него на тази тема и всеки си знае мястото в клуба. Всеки си знае отговорностите и каква е причината да е заел дадена позиция. Аз не съм всезнаещ и всемогъщ. Късметлия съм, но Томаш е два пъти по-голям късметлия от мен. Казвал съм му го и на него. Когато два късмета се срещнат, получава се отблъскване. Като при положителните електрони. Случва се късметът да не проработи и нещата да не се получат. Затова трябва да се работи. Ако не проработи късметът, трябва да се вложат повече усилия и работа.

Какво каза Крушарски за Гриша Ганчев - четете в броя на "Мач Телеграф"