0

Х ристо Стоичков и синът на Гриша Ганчев – Данаил, са дарили по 3000 лв. в кампанията на публиката на ЦСКА по събиране на средства за погасяване на дълговете към бивши играчи на фалирания ПФК ЦСКА. Най-голямата еднократна постъпила сума е 5000 лв., съобщава „Мач Телеграф“ в днешния си брой.

Клубът е осъден от САС (Спортния апелативен съд) и ФИФА за около 3 000 000 лева, които трябва да бъдат преведени на бивши футболисти и техните мениджъри. Само в такъв случай ЦСКА ще може да картотекира новите си попълнения Маурисио Гарсес и Браян Морено.

От клуба съобщиха, че към вчерашна дата 5380 фенове са превели точно 368 250 лв., като допълнителни суми продължават да постъпват в сметката.

Вчера собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев е обявил пред всички в клуба, че плащането по загубените дела вече е стартирано, парични преводи са били направени и със сигурност новите играчи ще могат да бъдат регистрирани до утре.

Червените“ са се споразумели с длъжниците, начело с Юнес Бенжелюн, да им изплатят дължимите суми на разсрочени вноски. Именно първата такава вноска е била преведена вчера.

Подробности - в днешния "Мач Телеграф"