0

Д ве от най-големите легенди на световния футбол - Христо Стоичков и Лотар Матеус, ще пристигнат днес в Катар, за да изгледат на живо контролната среща между националния отбор на България и Хърватия, научи „Мач Телеграф“.

Бившите селекционери на “лъвовете“ ще се присъединят към родната делегация в страната домакин на световното първенство. Двамата приятели, които понастоящем са сред най-изявените анализатори от двете страни на Атлантика, ще заемат местата си на стадиона в компанията на президента на БФС Борислав Михайлов.

Интересно е, че всичко това се случва, докато феновете на ЦСКА с подкрепата на ръководството и отбора опънаха палатки на протест пред базата в Бояна. Самият Ицо е акционер на „Армията“ с 20 процента. 

Матеус бе начело на родните „лъвове“ почти една година в периода 2010 – 2011. Като селекционер на България той започна с две победи, но след това записа три равенства и три загуби. Малко след последната беше освободен от поста.

Иначе делегацията начело с Борислав Михайлов е в различен хотел от отбора и преди двубоя срещу Хърватия няма да има среща между играчите и президента.