0

Е тър разгроми във Велико Търново с 3:0 Миньор Перник в дербито от 25-ия кръг на Втора лига. След мача между двата отбора, които се борят за класиране в елита, с 51 точки Етър е на второ място, на точка от лидера Спартак Варна, който е с мач по-малко. Миньор е четвърти с 45 т.

И трите гола за „болярите“ дойдоха през второто полувреме за 25 мин. Между 53-ата и 78-ата мин. Развихри се 23-годишният хърватски нападател Ловре Кнежевич, който се отчете с 2 попадения.

В 53-ата мин. Здравко Илиев центрира отдясно, получил топката от защитник на гостите, а Кнежевич от въздуха я прати в мрежата след рикошет от терена за 1:0.

В 65-ата мин. Младенов изведе Кнежевич сам срещу Леонтиев и хърватинът удвои с техничен удар покрай вратаря.

В 76-ата минута Кнежевич пусна към резервата Христов, който фронтално срещу Леонтиев прехвърли вратата. 2 минути по-късно обаче Христо Христов се пребори със Славчев отляво в пеналта и от малък ъгъл оформи 3:0.

В 85-ата минута Миньор остана с 10 човека след директен червен картон на Андреас Васев, който влезе с бутоните в краката на Тодоров.

Треньорът на домакините Веселин Великов определи победата като "изключително важна". "Този мач беше от изключително значение за нас. С победата дърпаме с 6 точки пред отбора на Миньор. До някаква степен си гарантираме поне третото място", каза Великов.

"Но имаме още 13 финала и трябва да вземем максимално много точки. Първото полувреме беше равностойно, но футболът се играе 90 минути. Поговорихме си с момчетата на почивката и направихме нужните промени. Да, наистина късмет имаше при първия гол. Вкарахме обаче три гола, пропуснахме още и момчетата заслужават да празнуват", обясни Великов.
"Както играхме през втората част, така трябва да играем винаги. Всеки мач трябва да вдигаме процента на съотношението между положенията и вкараните голове. Така искам да играем и занапред. За мен най-важното е да трупаме точки. Имаме 13 мача до края и се надявам да спечелим повече точки от нашите конкуренти".

Колегата му начело на Миньор Христо Янев, също бивш играч на ЦСКА, се тюхкаше за вересиите на неговите играчи. "Ние сме наивни аматьори и подхождаме глупаво. Не виждам как да опиша подобна загуба. Допуснахме да бъдем излъгани по елементарен начин от Етър. Всички работим и търсим начин да стигнем до победата. Времето ни притиска да вземем крайни мерки, за да променим облика си. Играчите трябва да свикнат да играят под напрежение. Къде го имаше днес? Перфектни условия, терен и противник, който ни позволява да играем играта си. Трябва да го променим. Днес нищо не ни пречеше, сами сме си виновни. Трябва в следващия мач да излезем и да победим, и да видим нещата, които ме карат да вярвам в тези футболисти“, заяви Янев.