0

С воеобразен римейк на балканската драма на европейското от сряда Хърватия – Албания (2:2) в група В, със сходни реминисценции, но с една идея по-различен съспенс направиха Словения и Сърбия, които 24 часа по-късно завършиха 1:1 във втори мач от група С.

За разлика от сблъсъка между „ветрените” и шиптърите в Хамбург, където имаше индиректна българска връзка, на „Мюнхен Футбол Арена” връзката с родната Първа лига бе пряка.

В герой и полуантигерой за Словения се превърна бившият защитник на Лудогорец Жан Карничник.Той бе най-добрият за своите и ги изведе напред в 69-ата минута. В последните секунди на добавеното време (по огледален сценарий от Хърватия - Албания) обаче Карничник, играл в Разград до края на миналата година, когато бе продаден на Целие, изтърва Лука Йович, който изравни с глава.

Последните мачове в групата са на 25 юни. Словенците, чийто актив е 2 точки от 2 хикса (първият бе с Дания и пак – 1:1) срещат Англия. Сърбите, които пък имат 1 точка, ще излязат на живот и смърт именно срещу датчаните.