0

Л идерът в Първа лига Черно море победи Добруджа с 5:0 в последната си контролна среща преди възобновяването на първенството, играна на  стадион „Тича“ във Варна.

Опитният треньор на „моряците“ Илиан Илиев подчерта, че разгромният резултат не е важен.

„Както и друг път сме го казвали резултатите първо лъжат и второ – не са важни. Важното беше да покажем желание и да сме малко по-свежи и пъргави. От тази гледна точка сме доволни“, каза той.

„Не съм привърженик на такива разгромни резултати точно преди първенството, тъй като някой път не влияят добре на психиката на футболистите, в смисъл отиваме в някаква друга крайност.“

Преди началото на срещата официално бяха представени състезателите, които ще носят екипа на „моряците“ през пролетния дял на шампионата. 

В проверката Илиан Илиев тества нов футболист - дошлият на проби румънец Андреяс Калкан, който започна титуляр по левия фланг срещу Добруджа.

Запитан дали е доволен от показаното от румънеца, треньорът отговори неопределено: „Ще седнем, ще обсъдим с другите треньори и тогава… Има време, ще разберете, ако решим да го привличаме.“

В 7-ата минута срещу Добруджа домакините откриха резултата с първия от трите гола на Васил Панайотов. В 21-ата минута Мазир Сула центрира отляво в наказателното поле на гостите, където Васил Панайотов с удар от воле удвои преднината на Черно море. 

В 43-ата минута Атанас Илиев направи с глава 3:0 след центриране на Мартин Милушев.

Още в началото на второто полувреме Черно море вкара нов гол. Цветомир Панов проби отляво в наказателното поле на гостите и върна топката към Алекс Фернандес, който от 2-3 метра мушна 4:0. 

В 58-ата минута Атанас Илиев проби отляво и пусна към Васил Панайотов, който вкара 5-ия гол в мача и оформи своя хеттрик в срещата. 

По време на подготовката си Черно море изигра общо 9 контроли. 

„Моряците“ отстъпиха на Фарул в Констанца с 0:2, след това победиха Черноморец Бургас с 2:0. 

По време на лагера в Турция Черно море записа 0:1 от Слован Либерец, равенства - 2:2 срещу Днипро-1, 1:1 със Спартак Кострома и 0:0 срещу северномакедонците Беса (Добри дол). 

След завръщането във Варна „моряците“ завършиха 0:0 с Дунав Русе, победиха Черноморец Балчик с 1:0 и Добруджа с 5:0.

Източник: БТА