0

Т реньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев вече е с изчерпан лимит от грешки, пише днес вестник „Мач Телеграф“. Шефовете на тима няма да му простят нова издънка като тази със Славия – 0:1. 

„Червените“ бяха абсолютно безидейни в дербито и вече имат само 2 точки преднина пред Левски в битката за третото място. Мнозина дори очакваха, че Янчев ще се прости с поста си още след мача в събота. Прогнозите им обаче не се оправдаха и вчера, след като Янчев е бил привикан на разговор от шефовете и в продължение на 5 часа е трябвало да слуша критики за работата си до момента.

Ако в предишните мачове „червените“ имаха поводи за извинения с контузени и наказани, то нищо не може да ги оправдае за загубата от Славия. Карагарен бе титуляр, а Чочев влезе като резерва. Присъствието им обаче не доведе до подобрение в игрови план. 

Така Тодор Янчев ще има още един шанс да си осигури работа до края на сезона – да не се издъни в сряда. Тогава „червените“ приемат Локомотив Сф в реванш от полуфиналите на турнира за Купата на България. В първата среща ЦСКА 1948 си осигури преднина от победа с 3:2, но в „Надежда“ протриват ръце за успех с 1 гол разлика, който ще докара ситуацията до продължения, а може би и до дузпи.  

В същото време вчера се завъртя и информация, че Станислав Генчев ще замени Тодор Янчев. На този етап „червените“ са категорични, че не са обсъждани никакви имена за евентуален заместник на Янчев. Освен това най-логично е при рокада да се търси решение в клубните редици. Както е известно, ЦСКА 1948 има още два отбора. В момента те се водят от Атанас Рибарски и Борислав Кьосев.

Генчев, който със сигурност ще напусне „Надежда“ от лятото, е спряган още и за Ботев Пд.