0

Играчът на Ботев Пд Янис Карабельов сподели пред „Мач Телеграф“, че отборът има сили да постигне нещо запомнящо се в европейските клубни турнири. Той коментира подготовката на отбора до този момент и предстоящият противник на „канарчетата“ в Лига Европа – Марибор.

- Доволен ли си от старта на подготовката?
- Да, доволен съм. И сега, както по време на всяка една друга подготовка преминаваме през различни етапи и фази. Навлизаме във фазата, когато започваме да играем контролните мачове. Разбира се, че преди това беше малко по-тежко, но мен това може само да ме радва. Смея да твърдя, че когато имаме тежки тренировки това ни подготвя добре за сезона. За мен това е правилно и засега всичко върви по нормален начин. Радващо е, че нямаме контузени играчи в състава.

- В началото повече на физическите упражнения ли наблягахте?
- Да! Имаше и доста специфични кондиционни упражнения, свързани с различни аспекти. Всички се стремим да сме в максимално добро състояние за първата среща. Добрата подготовка може да те държи в добра форма през целия сезон.

- Доста се вдигна конкуренцията в Ботев Пд. Очертава се и на твоя пост да е сериозна. Радва ли те това?
- Радвам се, че има конкуренция. Така ще бъде по-трудно и за мен и за съотборниците ми и всеки ще се бори за своето място. Мисля, че така е най-добре, защото в такива ситуации можем да израстваме. 

- Какви са очакванията ти за предстоящия сезон? Ще успеете ли да подобрите класирането си в края на първенството? Ще имате ли сили да защитите Купата на България?
- Честно казано, според мен можем да защитим Купата. Трябва да видим какво ще ни е и представянето в европейските клубни турнири. Трябва да започнем добре сезона, защото едно слабо представяне в началото и незадоволителни резултати водят до трудно наваксване на точките. Надявам се да постигнем възможно най-високо класиране. Имаме амбиции и се надявам да постигнем целите си. 

Цялото интервю четете в днешния брой на "Мач Телеграф"