0

„Мач Телеграф“ се свърза с бившия играч на Славия Янис Карабельов, който в момента защитава цветовете на унгарския Кишварда. Той коментира целите пред него и отбора му през идния сезон, както и ситуацията около националния отбор на България. Янис сподели и в какви отношения е със собственика на Славия Венцеслав Стефанов, който преди две години заяви, че е бил предаден от футболиста. 

- Янис, как си, къде те откривам?

- Добре съм. В момента съм вкъщи. След една седмица заминаваме с отбора за Австрия и после продължаваме отново в Унгария на местно ниво. 

- Как се чувстваш в Унгария? Бързо ли свикна с обстановката там?

- Чувствам се все по-добре. Тук много ми харесва. В началото беше трудно, но свикнах. Намерих си приятели и се чувствам отлично. Всичко е повече от перфектно, няма от какво да се оплача. 

- Какви са целите пред Кишварда през новия сезон? Може ли да се включите в битката за титлата с Ференцварош и да ги свалите от трона?

- Чак да ги свалим от трона не бих казал. Целта не е чак толкова висока, защото качеството и бюджета, с който разполага Ференцварош, е много високо. Те са един наистина много сериозен отбор. По-скоро бих казал, че целите пред нас са място в топ 4 и добро представяне в европейските клубни турнири. Дай Боже, да стигнем колкото се може по-напред в Лигата на конференциите. 

- Противникът, срещу който се изправяте в Лигата на конференциите, е Кайрат. Доста неудобен съперник ще успеете ли да ги отстраните?

- Труден противник, но по-неприятно е, че имаме двама-трима основни играчи, които напускат. За нас е важно какви хора ще дойдат на тяхно място. Да видим как ще се окомплектова състава с новите попълнения. За мен това е важно, после ще мислим за мачовете с Кайрат. 

- Има ли интерес към теб от други отбори?

- Това не го знам, не мисля за тези неща. Концентриран съм само и единствено в подготовката с Кишварда. Гледам да си свърша моята работа, дали нещо е възможно да се случи, няма смисъл да го мисля. Когато има нещо черно на бяло чак тогава мога да говоря. 

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".