0

Я нтра Габрово, начело с Велислав Вуцов, постигна голяма победа с 2:1 като гост на лидера Септември в мач от 23-тия кръг на Втора лига. Срещата в Драгалевци се игра при отлична обстановка, като на стадиона имаше около 2000 зрители.

След успеха габровци продължават да преследват голямата си мечта, а именно завръщане в елита. Янтра дели с Монтана четвъртото място в класирането с актив от 40 точки, докато септемврийци засега удържат върха с 47. Спартак Варна е втори с 45 точки, трети е Марек с 41.

Още в 5-ата минута гостите от Габрово излязоха напред в резултата срещу Септември. Те се възползваха от грешка в центъра на терена. Велислав Василев беше изведен сам срещу Димитър Шейтанов и успя да го преодолее за 1:0.

В средата на първата част Септември изравни. Айкут Рамадан влезе в ролята на асистент, центрирайки майсторски към Симеон Александров. Първоначално вратарят на Янтра спаси удара му с глава, но при добавката беше безпомощен.

Решаващият гол в полза на Янтра падна в 57-ата минута. При разбъркване в наказателното поле Петър Вуцов върна към Айвън Ангелов, който с плътен удар матира Шейтанов.

Десетина минути преди изтичането на редовното време Янтра остана с човек по-малко. Капитанът Петър Казаков беше изгонен с втори жълт, респективно червен картон. Футболистите на Вили Вуцов обаче удържаха преднината си до последния съдийски сигнал на Мариян Гребенчарски.